U trendu

Veselinović: Sraman i brutalan napad režima na legitimno izabrane vodje Srba u Hrvatskoj

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da je „sraman napad režima na vodje Srba u Hrvatskoj“, navodeći da je „lako biti Srbin u Beogradu“, ali da pripadnici vladajućeg režima u Srbiji „nikada nisu imali hrabrosti da makar jedan dan na svojoj koži osetite kako je biti Srbin u Zadru, Zagrebu, Vukovaru ili Kninu“, saopšteno je iz Pokreta za preokret.

Veselinović je rekao da „ne zna da li će Srbi u Hrvatskoj živeti bolje od danas, ali da je siguran da im neće biti gore“, dok im je „posle svake vojne akcije ili ratnohuškačkog nastupa u medijima Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića ili Ivice Dačića bilo gore“.

„Nakon oktroisanja vlasti u Republici Srpskoj Krajini od strane Slobodana Milosevića, a nakon toga u otpisivanju tog dela srpskog naroda zbog dogovora sa Franjom Tudjmanom, poslednjih dana dešava se nova satanizacija Srba u Hrvatskoj i njihovog legalnog rukovodstva od strane režima Aleksandra Vučića“, ocenio je Veselinović.

On je naveo da su „na sceni su brutalni napadi režima na Milorada Pupovca, predsednika Samostalne demokratske srpske stranke i Borisa Miloševića, predsednika Srpskog narodnog vijeća, kroz stavove Ivice Dačića, Aleksandra Vulina, Miodraga Linte i Milorada Dodika, Vučićevog glasnogovornika za dizanje tenzija u regionu“.

„Dodamo li tome i brutalni odstrel kroz režimske medije, to sve zajedno predstavlja već vidjenu radikalsku igru sa tudjim životima“, rekao je Veselinović.

Veselinović je pitao „ko daje za pravo Ivici Dačiću, nasledniku Slobodana Miloševića koji je u crno zavio narod Krajine, ili dezerteru Aleksandru Vulinu da dele lekcije Srbima u Hrvatskoj, koji svakodnevno zbog svoje nacionalne pripadnosti trpe pritiske i koji su na svojoj koži osetili posledice Oluje“.

„Dok režim uvećava svoju materijalnu imperiju Pupovac i Milošević brinu o struji, vodi, putevima, obnovi kuća i osnovnim pravima Srba u Hrvatskoj. A Aleksandar Vučić tamo odlazi samo pred izbore da bi tobož pokazao brigu o Srbima u Hrvatskoj i fotografiše se upravo sa Pupavcem i Miloševićem“, kazao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.