U trendu

Više javno tužilaštvo šest meseci proverava navode o imovini Malog

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da šest meseci proverava navode Agencije za borbu protiv korupcije o imovini gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da je postupak i dalje u fazi provere.

„Agencija za borbu protiv korupcije dana 4. avgusta 2016. godine podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj vezano za proveru imovine gradonačelnika Beograda Siniše Maloga, nakon čega smo stavili zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u cilju provere svih navoda. Postupak je u fazi provera“, navelo je Tužilaštvo u odgovoru na pitanje Bete dokle se, posle šest meseci, stiglo sa proverom navoda Agencije.

Tužilaštvo nije odgovorilo na pitanje da li će pozvati na razgovor Mariju i Sinišu Malog oko navoda o neprijavljenoj imovini.

Marija Mali je u intervjuu Mreži za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) rekla da je gradonačelnik prikrio deo imovine, da je navodno tražio da izjavi da je 95.000 evra nepoznatog porekla stekla nakon smrti oca. Ona je govorila i o poslovima bivšeg supruga, prikrivanju imovine, ofšor firmama, a navela je i da joj je potvrdio da je organizovao rušenje objekata u Savamali.

Gradonačelnik Beograda nije potvrdio ni demantovao navode Marije Mali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.