U trendu

Vučić: Borimo se da očuvao mir za našu decu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država bori da u teškim i gotovo nemogućim uslovima izvuče najviše što može za narod i izgubi najmanje što mora na Kosovu i Metohiji.

On je za televiziju Pink rekao da zajedno sa Vladom Srbije pokušava da izvuče nešto za srpski narod, što ne bi bilo ponižavajuće i što bi sačuvalo obraz i dobar deo naroda na Kosovu i Metohiji.

„Ako se ovakav trend nastavi, mi za 10 do 15 godina nećemo imati narod na KiM. Pokušavamo da sačuvamo naše svetinje na KiM i da dobijemo više nego što je pisalo u planu (Martija) Ahtisarija, i više nego stoje pisalo u svim planovima do sada“, rekao je Vučić i dodao da želi da prekine vrzino kolo sukoba.

Kako je istakao, Vlada i on se bore da očuvaju mir.

„Borimo se da očuvamo mir za našu decu, to nekome zvuči kao fraza, a ja odlično znam koliko smo truda uložili da poslednjih šest godina očuvamo mir u celom regionu“, rekao je Vučić.

On je naveo i da zna da „razni faktori“ neće dozvoliti pravljenje realnog kompromisa izmedju Beograda i Prištine i da zna koliko će imati problema sa medjunarodnom zajednicom po tom pitanju.

Vučić je rekao da će izaći sa planom o Kosovu i Metohiji pred narod koji će se o tom pitanju izjašnjavati na referendumu.

„Referendum ima da traje kao svaki izborni proces, izaći ću sa planom ako do bilo kakvog dogovora dodjemo. Koristiću argumente i neću da varam narod, reći ću ovo je plan za Koosvo a vi narode vidite“, kazao je predsednik Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.