U trendu

Vučić: Imaćemo dovoljno vremena da se suprotstavimo dosovskim kandidatima

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će na Sretenje, 15. februara, objaviti ime kandidata za predsednika Srbije i da će imati dovoljno vremena da se suprotstavi dosovskim kandidatima.

Premijer je upitan da li razmišlja o predsedničkoj kandidaturi za TV Pink rekao da o tome ne razmišlja na takav način i da mu je prioritet budućnost Srbije, jer ne bi voleo da se zemlja vrati u prošlost, da nerad pobedi rad i da lopovluk pobedi poštenje.

„Razmišljam o jednoj teškoj situaciji u koju smo dovedeni. Izborna pravila se ne menjaju u izbornoj godini, to je deo demokratske procedure. Naravno da razmišljam i o posledicama po političku stranku koju vodim, a najpre razmišljam o budućnosti Srbije jer je to najvažnije“, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše najavu Vuka Jeremića da će ga pobediti na izborima, Vučić je odgovorio da je i to legitimno i ponovio da je viša puta već rekao da „imamo mnogo pobednika na srpskim izborima“.

„Ne znam ko će biti kandidat SNS, ali važno je da su oni pobedili“, rekao je lider SNS-a. 
Vučić je rekao da politički protivnici daju ogroman novac, milione evra savetnicima iz SAD, Izraela, Rumunije i drugih zemalja i dodao da već imaju spremne spotove, ali i da su oni s kontejnerima snimci iz njihovog vremena.

Premijer je naveo da su napadi političkih protivnika politički sasvim legitimni i razumljivi, ali da nije legitimno obećavati ono što ne može da se uradi.

Upitan da prokomentariše napade koje je najavio i lider radikala Vojislav Šešelj, ako se on sam kandiduje za predsednika Srbije, da je to legitimno.

Premijer je upitao šta su za to vreme dok je on Svetskom ekonomskom forumu tokom četiri dana imao brojne razgovore sa najuticajnijim državnicima, njegovi politički protivnici drugo mogli i da rade. 

Vučić je naveo i da je presrećan pozicijom koju ima i da nema veće časti od te što vredno obavlja dužnost u interesu gradjana.

„Za mene je jedna stvar pomalo neverovatna – da nam o propasti Srbije govore oni u čije vreme je država propala i sve je opljačkano, lopovluk bio proglašen za vrhovni princip vladavine, kada smo imali najviši deficit i najniži društveni rast u Evropi, kada su tajkun vladali“, rekao je premijer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.