U trendu

Vučić: Na proleće počinje izgradnja stanova za pripadnike bezbednosti

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbenosti počeće verovatno na proleće naredne godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na čiju inicijativu će se stanovi graditi.

Vučić je na konferenciji za novinare posle prvog sastanka Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti rekao da će se stanovi graditi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Vranju i da će prosečna cena kvadrta iznositi oko 500 evra.

Po njegovim rečima, u nekim mestima će kvadrat biti i ispod 500 evra, poput Vranja, dok će na mestima gde je infratsruktura skuplja biti od 550 do 580 evra, poput Beograda.

Pravo da konkurišu na te stanove imaju pripadnici Vojske Srbije, policije, Bezbednosno informativne agencije i, kako je danas na sassanku odlučeno, pripadnici Zavoda za izvršenja krivičnih sankcija.

Tačne lokacije gde će biti stanovi izgradjeni i pod kojim uslovima će se dobijati biće poznate do 15. januara do kada će biti održan i drugi sastanak komisije.

Predsednik Srbije rekao je da policija ima 20.000 ljudi koji nemaju rešeno stambeno pitanje, kao i 14.000 pripadnika vojske i 1.500 pripadnika BIA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.