najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vučić najavio izmenu Krivičnog zakonika i povećanje kazni

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kao mera u borbi protiv nasilja porodici i društvu u Krivični zakonik biti uvedeno novo krivično delo  –  seksualno uznemiravanje i proganjanje, i da će biti povećane minimalne i maksimalne kazne za nasilnike.

“To su nova krivična dela. Ići ćemo na povećanje minimuma i maksimuma kazne”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija gde je predstavio mere u borbi protiv nasilja u porodici i društvu.

Vučić je rekao da će minimalna kazna biti povećana za tri krivična dela  –  obljuba nad detetom, nemoćnim licem i silovanje, odnosno da minimalna kazna ne može biti uslovna, već zatvorska.

Prethodno je održan sastanak kojem su pored premijera prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predstavnici Sigurne ženske kuće i Autonomnog ženskog centra.

“Zakoni koje smo donosili i koje donosimo imaju za cilj da spasu živote”, kazao je Vučić i dodao da je cilj društvo sa što manje nasilja.

On je kao da društvo bez nasilja ne postoji nigde u svetu.

Vučić je izjavio i da će teroristički napad u Nici, u kojem su poginule 84 osobe, ostaviti ozbiljne posledice na celu Evropu, možda ozbiljnije nego 11. septembar na SAD.

On je ponovo izrazio saučešće francuskom narodu, predsedniku, premijeru, porodicama i prijateljima ubijenih u zločinačkom napadu u Nici.

“Mi smo iskreno i od srca uz francuski narod i uvereni smo da će ovaj težak udarac moći da izdrže. Ako mi, kao mala zemlja možemo da pomognemo mi smo spremni”, rekao je Vučić.

Najmanje 84 osobe poginule su sinoć kada je veliki kamion uleteo medju ljude koji su se na šetalištu u Nici okupili povodom proslave Dana pada Bastilje, a vozač kamiona je ubijen u razmeni vatre s policijom.

Napadač je identifikovan kao 31-godišnji Francuz poreklom iz Tunisa, s prebivalištem u Nici, a za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

(Beta)

1 komentar
  1. Dopke

    Svršeni student prava, pooštrava kazne, daaaj, ne zezajte !!!!! Poglavlje 23 i 24, Sudski spor ne sme da bude duži od “23” godine ? To je uslov za otvaranje poglavlja 23 !?!? Ima li normalnih ljudi sa svršenom normalnom Srednjom školom, da zameni Joksimovićku i Vučića ?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike