U trendu

Vučić: Najviše me je iznenadio stav SNS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) verovatno biti zakazano u sredu, uz napomenu da ga je tokom današnjih konsultacija sa predstavnicima stranaka najviše iznenadio stav upravo predstavnika SNS-a koji su, kako je naveo, bili oštri i izričito jasni u tome da je ta stranka zaslužila da dobije mesto premijera.

„Ja sam im u jednom trenutku rekao – možda sam i ja malo tome doprineo. Imaćemo interesantnu sednicu predsedništva koja će verovatno da bude u sredu, ukoliko budem uspeo da pronadjem slobodan termin u okviru državnih obaveza“, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije nakon konsultacija u Predsedništvu Srbije.
 
On je naveo da su njegova „vidjenja o tome bila nešto drugačija“.  „Država uvek mora da da bude iznad partije, ali je SNS je svakako najvažnija i najsnažnija partija i moraću da razgovaram sa tim ljudima“, kazao je Vučić.

On je rekao da je tokom razgovora sa stranačkim liderima pažljivo saslušao sve stavove i da će mu trebati nekoliko dana da donese konačnu odluku o novom premijeru.

Kako je istakao, konsultacije su deo demokratske procedure koja je predvidjena Ustavom, a oni koji se nisu odazvali, po njegovoj oceni, pokazali su veliko nepoštvanje prema svojoj zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.