U trendu

Vučić: O novom premijeru ću razmišljati u aprilu i maju

Predsednički kandidat vladajuće koalicije i premijer Srbije Aleksandar VUčić izjavio je večeras da će primopredaja dužnosti predsednika Srbije biti krajem maja, i da će, ukoliko pobedi, tokom aprila i maja odlučiti ko će biti novi predsednik Vlade.

„Ako pobedim, u aprilu i maju ću razmišljati o tome ko će biti premijer, a to će biti neko ko je vredan, marljiv i ko će razumeti šta govore ekonomisti, i umeti da poštuje tu vrstu kritike“, rekao je Vučić na TV Prva, u emisiji sa ekonomistom Draganom Djuričinom i s predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem.

Vučić je rekao da se on i njegov tim „nisu brecali“ na izjave ekonomista, ni kada se nisu slagali s njima.

„Primopredaja, ko god pobedio, izmedju bivšeg i budućeg predsednika biće tek krajem maja“, rekao je Vučić odgovarajući na konstataciju da je večeras poslednji put kao premijer govorio o ekonomiji.

Na konstataciju da istraživanja pokazuju da će pobediti na izborima, Vučić je rekao da su „rezultati na ivici“, i da će se videti kako će sve izgledati.

Upitan da prokomenariše ocene da je predizborna kampanja prljava i napade na članove porodice pojedinih predsedničkih kandidata, Vučić je rekao da to nikada nije radio, već da su članovi njegove familije bili izloženi najbrutalnijim napadima.

„Godinama, mesecima, nedeljama i danima, …hvala onima koji su smogli hrabrosti da kažu da je moja porodica meta najbrutalnijeg napada …udarajte, udarajte, niko mi ništa ne može, jer narod prepoznaje rad i posvećenost poslu“, rekao je Vučić i upitao da li oni koji to čine, misle da će napadima na njegovu porodicu nešto postići.

Vučić je dodao da je zvaničnik SNS Milenko Jovanov izjavom o supruzi predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataši, pokušao da reaguje na „najbrutalnije reči jednog od dosovskih kandidata“ koje je izgovorio na račun njegove porodice, u nameri da pokaže kako je sve to besmisleno.

„Meni se to dogodilo hiljadu puta i nikada nisam dobio izvinjenje“, rekao je Vučić i upitao šta još treba da uradi.

„Ako mislite da ono nije dovoljno, recite šta je još potrebno. Neću da vas podsećam da je moj brat čak i kada je izubijan pred očima kamera, bio meta kriminalizacije, a da se to nekome drugom desilo, bio bi svetac“, ocenio je Vučić.

„Oni će nastaviti napade, a ja ću nastaviti čistu i pozitivnu kampanju, u mojim spotovima se govori o radu, a u njihovim je sve negativno, tiče se mržnje prema meni i jednom delu Srbije“, rekao je Vučić i dodao da će sve protivkandidate pobediti marljivošću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.