Vučić: Pozdravljam i podržavam proteste

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pozdravlja i podržava proteste koji se održavaju u Beogradu i drugim gradovima Srbije i da se nada da će trajati što duže, a naveo je i da neće biti organizovani nikakvi kontramitinzi.

On je novinarima u Vrčinu rekao da je sve normalno i pod kontrolom.

Prema njegovim rečima, sinoć u Beogradu na početku je bilo 435 ljudi, a protest je završen sa nešto više od hiljadu ljudi.

„Naša je obaveza da obezbedimo demokratska pravila i šetnju, ostali gradjani moraju da razumeju da moramo da poštujemo manjine i njihovu političku volju“, kazao je premijer i dodao da to pokazuje koliko je Srbija normalno mesto za život.

„Dok se pojedini mediji bave time, mediji se više bave time nego gradjani. Srećan sam što je naš posao da se bavimo projektima“, naveo je Vučić.

On je poželeo grdjanima da se odmore za praznike a potom da nastave sa izražavanjem svoje volje.

„Neće biti kontramitinga koje američka televizija svakog dana najavljuje. Šetajte slobodno“, kazao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše etiketiranje i napade na decu novinara i stranačkih funkcionera zbog učešća na protestu Vučić je rekao da to osudjuje.

„Ko god napada tudju decu mislim da je to ne-fer i to osudjujem“, kazao je on.

Dodao je i da ih niko nije proglasio neprijateljima.

„Sami se oni hvale da im deca učestvuju u protestima. Sam se hvalio ovaj kako se zove Djilas, sam hvalio da mu dete učestvuje u potestima. Nisam ga nikad pomenuo… Jedino čime bi oni da se hrane i to je ono što im smeta u mom odgovoru jeste sledeće moramo da pronadjemo nekoga kako bi se sukobili, zato izmišljaju kontramitinge i poternice“, kazao je Vučić.

On je rekao da su jedine poternice na mitingu bile  –  njegova i predsednice skupštine Maje Gojković i privatnika u medijskoj sferi.

„To nikome ne smeta. Ko god napada bilo čiju decu mislim da je to nemoralno i ne-fer, ali nemojte to meni da govorite jer ničije dete nisam pomenuo“, naveo je Vučić i dodao da su se u prva četri dana protesta bavili samo njegovom porodicom.

Komentarišući parolu sa protesta „I vazduh ste privatizovali“ Vučić je rekao da on ništa nije privatizovao.

„Ja idem u Gošu da rešavam probleme radnika na koje insistira američka televizija a prećutkuje da je to dosovska pljačkaška privatizacija“, naveo je on.

Na pitanje novinara zbog čega firme bliske pojedinim strankama dobijaju poslove rekao je da niko od biznismena ne pomaže finansijski SNS i da ona u budžetu ima dovoljno novca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.