U trendu

Vuksanović:Vučić se plaši izjašnjavanja o ukrajinskoj krizi zbog medjunarodnih i …

 Istraživač u Beogradskom centru za bezbednosnu politiku Vuk Vuksanović je ocenio večeras da je razlog zašto se Beograd još uvek nije izjasnio o ukrajinskoj krizi to što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši izjašnjavanja iz medjunarodnih i unutrašnjih razloga.

On je agenciji Beta rekao da se Vučić „plaši se iz medjunarodnih razloga, da naljuti Rusiju zbog pitanja Kosova kao i zbog sporazuma o cenama gasa iz novembra“.

Napomenu je da se „Vučić (koji je i predsednik Srpske napredne stranke) najviše plaši unutrašnje javnosti i sopstvenih glasača“.

„Medjunarodni rizici su veliki ali unutrašnji rizici su ono što njega najviše tera da se znoji“, rekao je on.

Naveo je da se Vučić plaši da bi bilo kakva osuda Rusije, zbog visokih sentimenata u srpskoj javnosti a posebno medju njegovim glasačima, „njih otudjila“.

Prema njegovim rečima, toga se posebno toga plaši i zbog predstojećih izbora „i činjenice da bi neke druge desničaraske grupe mogle da preotmu“ taj deo glasača.

„To je ono čega se on najviše plaši“, rekao je Vuksanović.

Napomenuo je, po navodima medija, Vučić već drugi put zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

„S obzirom da vidimo da ima jak pritisak Zapada i da je već drugi put zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, govori mi da je ovoga puta pod najvećim mogućim pritskom i to neuporedivom jačim i većim nego što se suočio 2014. i da će mu biti veoma teško da ovoga puta kaze ne Zapadu“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar