U trendu

Vulin: Ne znam ništa o kupovini glasova Srba na lokalnim izborima u Hrvatskoj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Beogradu da ne zna ništa o tome da je gradjanima Srbije koji su organizovano išli na lokalne izbore u Hrvatsku plaćeno da glasaju za odredjene kandidate i liste.

On je na otvaranju „Sajma za treće doba“ na pitanje novinara o pisanju medija da gradjani iz Srbije organizovano odlaze na glasanje u Hrvatskoj i da im je plaćeno da glasaju za odredjene kandidate i liste, rekao da ne zna ništa o takvom kretanju.

„Znam da su brojna zavičajna udruženja organizovala da ljudi odu tamo i ispune svoje gradjansko pravo, ali nekorektno je povezivati korišćenje tog prava sa bilo kakvim novcem“, istakao je Vulin.

Zagrebačka RTL televizija sinoć je emitovala prilog o tome da je njihova novinarka razgovarala s hrvatskim Srbima koji žive u Srbiji i na izbore u Hrvatskoj dolaze organizovano i glasaju za onoga ko im plati. To je otkriveno pošto je autobus pun Srba iz Hrvatske ostao „zaglavljen“ na autobuskoj stanici u Obrovcu, zbog sukoba izmedju dve srpske liste jedna odbila da plati troškove.

Predsednik srpskog Nacionalnog veća i potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je za regionalnu TV N1 rekao je SDSS nije plaćala dolazak Srba na glasanje i da su navodi o kupovini glasova na izborima u Hrvatskoj u organizaciji te stranke „laž“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.