U trendu

Zajedno: Hitna policijska zaštita Milenkoviću, ministar da se odredi na kojoj je strani

Politička organizacija „Zajedno“ pozvala je danas policiju da načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i njegovim kolegama hitno obezbedi zaštitu, a tužilaštvo da ispita informacije da su im ugroženi životi.

„Načelnik Milenković i njegove kolege otkrili su jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi, raskrinkali kriminalni kartel upleten u ovu mrežu uzgajivača i zaštitinika i predstavljaju istinske heroje naše države“, ocenjeno je u saopštenju uz podsećanje da je Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović u javnost izneo saznanja da se „priprema njihova likvidacija“.

Iz organizacije „Zajedno“ ocenili su da se protiv Milenkovića i njegovih kolega vodi hajka i kriminalizacija preko javnih glasila vlasti umesto da zvanične institucije ispitaju njihove dokaze o aferi „Jovanjica“ i pruže svu zaštitu policajcima i njihovim porodicama.

Kako je u saopštenju navedeno, hitno treba obezbediti zaštitu hrabrim policajcima ili će „za bilo kakve posledice budućeg dešavanja sva odgovornost biti na ministru policije Aleksandru Vulinu i njegovom šefu“.

U saopštenju se dodaje da ministar unutrašnjih poslova koji je se hvalio slikama sa plantaže „Jovanjica“ i čiji su saradnici bili hapšeni zbog trgovine narkoticima, mora hitno da se odredi sa koje strane prava i pravde pripada.

Dodaje se i da javno tužilaštvo mora da počne nezavisno da radi svoj posao i ispita sve sumnje „ma koliko ih visoko u državu vodio trag“.

„Zajedno i koalicija Moramo u Narodnoj skupštini Srbije zahtevaće formiranje Anketnog odbora, koji će se baviti isključivo aferom ‘Jovanjica 1’ i ‘Jovanjica 2’ koja mora biti rešena, a svi vinovnici koji su u njoj učestvovali moraju snositi odgovornost u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.