U trendu

Zakazana prva sednica redovng prolećnog zasedanja Skupštine Srbije

 Prva sednica redovnog jesenjeg zasednja Skupštine Srbije zakazana je za sredu, 1. mart, a na dnevnom je više medjunarodnih sporazuma, najavljeno je iz parlamenta.

Kako je danas saopšteno, predloženo je da na dnevnom redu bude potvrdjivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrdjivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima i potvrdjivanju Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Zatim potvrdjivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene („CEEPUS III“), potvrdjivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi.

Na dnevnom redu prve sednice biće i potvrdjivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrdjivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici će razmatrati i potvrdjivanje izmena Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Bugarske o policijskoj saradnji, i potvrdjivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Razmatraće se potvrdjivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Madjarske o plovidbi rekom Tisom, potvrdjivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja , kao i potvrdjivanje Sporazuma izmedju Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Početak sednice zakazan je za 10 časova.

Redovno jesenje zasedanje traje od 1. marta do 1. juna.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.