U trendu

Zdrava Srbija: Sramno donošenje Rezolucije o Srebrenici

Potpredsednik Zdrave Srbije Vojislav Milošević izjavio je danas da je „sramno“ donošenje Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore i da je taj postupak „okrenut protiv interesa Srbije i srpskog naroda u celini“.

Milošević je rekao da su „mnoga tela bila postavljena kao muslimanske žrtve, a pripadala su Srbima koji su pobijeni u i oko Srebrenice“, te postoji „puno“ razloga zašto pitanja o „navodnom masakru“ nikad neće biti postavljena.

„Jedan od razloga je što je ovaj navodni masakr išao na ruku potrebe (bivši predsedik Sjedinjenih Američkih država Bil) Klintonove administracije i istovremeno muslimana i Hrvata u Bosni i Herceogvini. Stalno ponavljanje o navodnom srpskom genocidu pomoglo je u nameri da se svetu opravda potreba već tada planiranog bombardovanja Srbje i Crne Gore. Takav scenario je obezbedio važnu moralnu podršku za dalje intervencije zapada i NATO-a za projekciju sile i navodno oslobadjanje drugih zemalja od tiranskih režima u drugim državama“, rekao je on na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Milošević je podsetio na istraživanje izraelskog istoričara i predsednika Nezavisne medjunarodne komisije o stradanju svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995, Gideona Grajfa, u kome je navodeno da se u Srebrenici nije desio genocid i da broj bošnjačkih žrtava ne prelazi 3.174.

Ako je neko u istoriji sveta počinio genocid, onda je „to uradio hrvatski narod“, rekao je Milošević.

„Šta je bilo sa akcijama ‘Bljesak’ i ‘Oluja’ koje je radila hrvatska država 1995. godine, kada su u nekoliko dana proterali 250.000 Srba i pobili više od 2.000? Da li je to genocid? Evropska unija, čija je Hrvatska najmladja članica nit’ zbori, nit’ rumori o tome, što znači da se Evropska Unija slaže sa progonom Srba“, ocenio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.