Zdrava Srbija za referendum protiv podele ili odricanja Srbije od Kosova

Zdrava Srbija koju predvodi Milan Stamatović, podržala je danas narodnu inicijativu za raspisivanje referenduma na kojem će, kako navodi, „gradjani izneti odlučan stav da ne pristaju na podelu Kosova i Metohije (KiM), ali ni na pravno obavezujući sporazum” kojim bi se Kosovu omogućio ulazak u UN i druge međunarodne organizacije.

U današnjem pozivu Narodne inicijative „Ustani za Kosovo!“ najavljeno je da će „već do Vidovdana“ predati Skupštini Srbije 100.000 potpisa neophodnih za referendum o tome.

Podnosioci inicijative smatraju da je „masovno izjašnjavanje gradjana za odbranu KiM – Stare Srbije“, „jedini, a ujedno i najbolji, način da  se pravnim sredstvima očuva suverenost i celovitost države Srbije, koja je potvrdjena i Rezolucijom 1244 (Saveta bezbednosti) UN, ali i podrškom Rusije, Kine, pet članica EU i brojnih drugih zemalja koje čine dve trećine čovečanstva“.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ma kako te nije sramota ti da pricas nesto nasta ti lici Zlatibor mafijasu jedamn docice crnogorci po svoja pare bice lele.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike