U trendu

Zelenović: Bez sastanka u RTS-u o izveštavanju o protestima Srbija protiv nasilja

Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović izjavio je danas da rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) nije primilo na sastanak predstavnike opozicionih stranaka koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“.

Zelenović je novinarima ispred RTS-a rekao da su tražili sastanak sa upravom javnog medijskog servisa i direktorom Draganom Bujoševićem, sa kojima su hteli da razgovaraju o načinu na koji RTS izveštava o tim protestima.

On je kazao da su im za sastanak sa rukovodstvom ponuđeni termini u četvrtak i ponedeljak, ocenio je da je to „besmisleno“ i dodao da će o tome razgovarati sa drugim organizatorima protesta.

Naveo je da su zahtevi koje su hteli da predoče rukovodstvu RTS-a bili blagovremeno izveštavanje o protestima, izveštavanje u informativnim emisijama o zahtevima građana koji protestuju, gostovanje predstavnika protesta u drugom Dnevniku pred protest i prenos sednice Skupštine Srbije na kojoj će se na RTS1 raspravljati o odgovornosti za masovna ubistva u Srbiji.

Protesti „Srbija protiv nasilja“, čiji je jedan od zahteva smena rukovodstva RTS-a, održani su dva puta prošle nedelje, a novi je zakazan za petak ispred Skupštine Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.