Živković: Podsećaćemo na pad helikoptera dok odgovorni ne budu kažnjeni zatvorom

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će ta partija podsećati na pad vojnog helikoptera kada je poginulo sedam osoba sve dok se sudski ne kazne zatvorom svi odgovorni.

„Vi uzmete legalnu oružanu silu države da se igrate s njom, onda ubijete sedam ljudi iz teškog nehata i onda osudite da ne mogu da dobiju novu zvezdicu i stan jednu i dve godine“, rekao je Živković o izrečenoj zabrani napredovanja u službi generalima Ranku Živaku i Predragu Bandiću, Živaku godinu, a Bandiću dve godine zbog helikoptera Vojske Srbije Mi-17 koji se 13. marta srušio u blizini aerodroma „Nikola Tesla“ u Surčinu.

U letelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

Na redovnoj konferenciji Nove stranke u Beogradu, Živković je kazao da kada budu održani parlamentarni izbori „to treba da bude nokaut sadašnje lažljive vlasti“.

„Nemojte da verujete (premijeru Aleksandru) Vučiću kada kaže da neće biti izbora u narednih šest meseci, pa naravno da neće biti ni lokalnih ni pokrajinskih u sledećih šest meseci“, rekao je Živković.

O mogućim koalicijama sa drugim partijama, predsednik Nove stranke je kazao da prednost treba dati koaliciji „pravim protivnicima sadašnjeg režima“ dodavši da sa Demokratskom strankom (DS) „iako ima zamerke, ima prirodnu koaliciju“, ali da postoji interes budućnosti, države i građana.

Potpredsednik stranke i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Pavićević kazao je da ta partija svim pojedincima koji žele da iskažu svoju slobodu mišljenja i govora treba da da podršku kako u Skupštini, tako i van nje.

„Bravo, gospodine Kostiću“, kazao je Pavićević i dodao da je nedopustivo da predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić bude „brutalno napadan“ za izjavu o tome da je Kosovo faktički i formalno izgubljeno za Srbiju.

On je ocenio i da je Nova stranka „apsolutni šampion parlamentarizma“ zbog toga što je podnela najviše amandmana (1.602) u Skupštini Srbije i podsetio da je usvojeno 7, 99 odsto tih amandmana.

„Mi nismo propustili priliku da svakog ministra dobro propitamo kad god su u Skupštini. Pošto se Vlada Srbije ne pojavljuje da odgovara na poslanička pitanja svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, možda treba da postavimo maketu vlade u skupštinskom holu i onda da Živković i ja postavljamo pitanja maketi“, naveo je Pavićević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.