U trendu

Živković: Tužilaštvo da iznese informacije o Krušiku za sedam dana

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas u Beogradu da očekuje od Tužilaštva za organizovani kriminal da u roku od sedam dana objavi informacije o „Krušiku“ jer im za to „ne trebaju forenzičari, ni pomoć sa neba ili inostranstva“, već je dovoljno da se „pregledaju papiri“.

On je novinare u holu Skupštine Srbije podsetio da je protiv predsednika Aleksandra Vučića i „klana oca i sina Stefanović“ podneo krivičnu prijavu zbog „Krušika“, tako da postupak tužilaštva koji je pokrenut, smatra svojom pobedom.

„Prvi put je neko skupio hrabrost, odlučnost, uz razum, i tužio Vučića pred nadležnim organima“, rekao je Živković.

Navodeći da će se videti s kojom namerom je tužilaštvo pokrenulo postupak, Živković je pozvao tužioce da „skupe hrabrost“, kao što je učinio Univerzitet u Beogradu, koji je „proglasio plagijatorom“ ministra finansija Sinišu Malog i „osudio ga u akademskom smislu“.

Živković je podsetio da poslednjeg četvrtka u mesecu na popodnevni deo sednice Skupštine Srbije dolaze članovi Vlade da bi odgovarali na pitanja poslanika, ali im on pitanja postavlja na konferenciji za novinare jer ne učestvuje u radu parlamenta.

Sva ta pitanja, naglasio je, ukazuju da „direktnu povezanost vlasti sa kriminalom“.

„Stanje u državi je tragično zahvaljujući ovoj vlasti, to je razlog više da se borimo za izborne uslove. I ako dodjemo do toga da ih izborimo bar u nivou koji nam daje izvesne šanse da pokušamo na proleće sledeće godine da Vučiću zadamo onakav isti šamar kao što je Milošević dobio 1996. od tadašnje opozicije i gradjana“, rekao je Živković.

Živković je rekao da su kod plantaže marihuane u Staroj Pazovi, na zemljištu firme čiji je vlasnik nedavno uhapšen, „vidjeni“ ministar odbrane Aleksandar Vulin i funkcioner vlasti Zoran Babić i „nikom ništa“.

Živković traži da se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjasni o tome što je vlasnik zemljišta imao pravu legitimaciju Ministarstva unutrašnjih poslova, iako je neovlašćeno lice.

Živković je podsetio da je Vladu još pre dve godine pitao šta se dešava sa bugarskim državljaninom Cvetanom Vasilevim, kupcem Fabrike stakla u Paraćinu, za kojim je bila raspisana poternica preko Interpola. Dodao je da, koliko zna, Vasilev nije izručen, već je i dalje u dobrim odnosima sa vlastima.

„Postoji grupa lica koja zna da se snalazi u prljavim poslovima – ekspertska grupa Vučića, koja je uvek tu kada nešto ne valja, ili kad nešto ne valja, znajte da su tu. Pa sad, da li je skrivanje bugarskog državljanina, ili ima veze s ‘Krušikom’ ili će se možda pokazati da su okopavali marihuanu u Staroj Pazovi“, rekao je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.