Zorana Mihajlović: DS 'stavio omču oko vrata' niškom aerodromu

Članovi Demokratske stranke su poslednji koji bi, da imaju imalo obraza i morala, bili pozvani da govore o Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

„Samo da podsetim da je DS toliko brinuo, da su Zoran Živković i vlada Mirka Cvetkovića stavili omču oko vrata ovog aerodroma kada je njihova vlada 2010. sa države prebacila aerodrom na Grad Niš, ali sa ogromnim obavezama koje se mere milijardama. Te obaveze Grad Niš ni danas ne može da isplati jer su veće od gradskog budžeta. Gde je tada bio DS da spase grad od bankrota?“, pitala je Mihajlović u saopštenju.

Ona je dodala da su, u vreme kada je DS vodio Niš, umesto da ulažu u Aerodrom „Konstantin Veliki“, 7,6 miliona uložili u avio-kompanije iz Crne Gore i Italije kako bi letele za Niš.

„Rezultat toga je da smo 2014. godine imali tri i po putnika dnevno na Aerodromu ‘Konstantin Veliki’, odnosno 1.335 putnika za godinu dana. To je uspeh DS-a“, ocenila je ona.

„Za razliku od njih, ova Vlada Srbije je u prethodne tri godine uložila 3,6 miliona evra i danas imamo 331.000 putnika na niškom aerodromu, što je gotovo 250 puta više nego 2014. Očekujem da ove godine imamo i prvi let našeg nacionalnog avio-prevoznika Er Srbije sa niškog aerodroma“, istakla Mihajlović koja je i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Po njenim rečima, Vlada Srbije želi da aerodrom u Nišu, kao strateški važan, bude regionalan, da radi 24 sata, a za to je potrebno da se uloži još 15 miliona evra, što će Vlada i uraditi.

Skupštna Niša 10. aprila odlučuje o predlogu Gradskog veća da Aerodrom „Konstantin Veliki“ preuzme država, čemu se protivi veći broj Nišlija i opozicione stranke.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Dokle ce ova „nagipsovana“svaki dan preko TV da nam uprpascava dane ? Za sve su drugi krivi a oni mucenici nemogu nista da urade (pa zato ste dosli da poravite stanje0 a ne stalno da kukumavcite da su drugi krivi. Sto ucenjujete druge ako ne misle svojom glavom a ne vasom. Pa njen sef rece d ëvo Vam aerodrom „a od nas ne trazite pare. Pa cije su to pare,jeli da iste delite Dodiku,Beogradu,Kragujevcu ,Leskovcu i dr .gde vas slepo slusaju, nisu to vase pare i da odlucujete kome cete sta i koliko dat. Zato i o budzetu nema diskusije vec podnosite besmislene amandmane samo da se nebi cula i nekai drugi predlozi (uglavnom bolji od Vasih). Nadamo se da i Vi kao Ministarka (za sve i nista-bez strucnog znanja iz oblasti koje ste okupirali) necete jos dug bice namsvima lakse.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike