U trendu

Zvizdić: Očuvanje mira i stabilnosti najvažnije

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Beogradu da su očuvanje mira i stabilnosti u regionu prioritet u odnosima Srbije i BiH, ali i čitavog regiona.

Posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem Zvizdić je rekao da BiH i Srbija imaju isti politički prioritet a to je članstvo u EU i dodao da Srbija može pomoći BiH prenošenjem znanja i iskustva jer je dalje odmakla na tom putu.

Zvizdić je najavio da će ove godine biti mnogo više susreta i poseta nego do sada „jer postoji veliki broj važnih tema i za BiH i za Srbiju i za region zbog kojih se treba češće sastajati“.

On je rekao i da su BiH i Srbija saglasne da su „dijalog i razgovor kao načini za traženje rešenja jedini instrument za unapredjenje odnosa“.

Dodao je da je za dve zemlje najvažniji dalji razvoj ekonomskih odnosa i da je sa Vučićem razgovarao o infrastrukturnim projektima, saobraćajnom povezivanju Srbije i BiH, Beograda i Sarajeva, ali i o kulturnoj tehničkoj obrazovnoj i prosvetnoj saradnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.