U trendu

ZZS: Prisustvo organizatora 'batinaša' na sednici skupštine Šapca dokaz da vlast nagradjuje …

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) ocenila je danas da je prisustvo Aleksandra Peranovića, za koga tvrde da je organizovao osobe koje su jesenas tukle demonstrate, na sednici Skupštine grada Šapca dokaz je da vlasti cene i nagradjuju nasilništvo prema gradjanima Srbije.

„Pravni tim Zajedno za Srbiju i Otvorene gradjanske platforme AKCIJA, protiv njega (Peranovića) i još 11 osoba, podneo je krivične prijave za organizovanje batinaša i učestvovanje u prebijanju gradjana motkama i čekićima, 27. novembra prošle godine na mostu u Šapcu, ali oni do dan danas nisu procesuirani, već ih SNS, u svom maniru – nagradjuje“, navodi ZZS u saopštenju.

Kako su dodali, takvim potezima vladajuća stranka vredja gradjane Šapca i pokazuje da je „jedino što se ceni u njihovim krugovima, bahatost, nasilništvo, kriminal i korupcija“.

„Peranovića, i sve učesnike i organizatore batinanja gradjana na šabačkom mostu, smo identifikovali i protiv njih podneli kvirične prijave. Tužilaštvo, nakon šest meseci, još uvek nije pokrenulo procese /…/ Pozivamo, po ko zna koji put, policiju i tužilaštvo, da časno i nezavisno rade svoj posao i da procesuiraju sve one koji maltretiraju i tuku gradjane na ulicama“, navode iz ZZS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.