U trendu

Abazović: Radićemo na rasvetljavanju teškog kriminala

PODGORICA – Prvi zadatak novoformiranog Biroa za operativnu komunikaciju biće da se iz bezbednosnog sektora sastave timove, koji će raditi na rasvetljavanju teških krivičnih dela izvršenih proteklih godina, kazao je koordinator Biroa, potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović.

Abazović je u petak, na elektronskoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost, imenovan za koordinatora tog tela, prvi put formiranog u Crnoj Gori.

„Početkom sedmice održaćemo prvu sednicu, kako bismo dogovorili prioritete. Pred nama su veliki bezbednosni izazovi, ali i teret svih nerasvetljenjh krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala iz prošlosti, na koja je godinama odgovarano neradom. Ipak, verujem da jačanjem ovog sektora Crna Gora može da se izbori sa svim tim. Nekoliko zadataka već prvog dana biće postavljeni pred članovima Biroa”, kazao je Abazović za Vijesti.

Potpredsednik Vlade, koji je i koordinator službi bezbednosti, dobio je podršku gotovo kompletnog sastava Veća.

Biro ce biti zadužen za izvršavanje i realizaciju zaključaka Veća za nacionalnu bezbednost, utvrđivanje zadataka obaveštajnog sektora, koordinaciju aktivnosti organa iz tog sektora.

Prema dokumentima u koje su Vijesti imale uvid, u nadležnosti Biroa je operativna koordinacija i usklađivanje aktivnosti organa koji čine bezbednosni sektor.

„U radu Biroa za operativnu koordinaciju, po pozivu, učestvuju predstavnici drugih državnih organa, ministarstava i drugih organa uprave, drugih organizacija i institucija, kao i eksperti iz oblasti nacionalne bezbednosti”, piše u aktu o formiranju Biroa, prenosi RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.