U trendu

Advokat: Elez u Beogradu prošao poligrafski test

SARAJEVO – Senad Kreho, advokat Darka Eleza, potvrdio je danas za sarajevski Avaz da je njegov branjenik pre dolaska u BiH prošao poligrafski test u Beogradu na svih 10 pitanja.

„Elez je na poligrafu pitan i o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, o relacijama Veljka Belivuka ili kako ga zovu Velja Nevolja. Test je uredno prošao. Imamo zapisnik o tome“, rekao je Kreho.

Na pitanje šta Elez zna o ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, jer se ranije dok je bio pritvoren u Beogradu tvrdilo da bi mogao imati neke informacije, Kreho je rekao da o tome ne zna ništa.:

„O tome nije ni pitan u Beogradu, ali jeste o tome govorio u Tužilaštvu BiH. Rekao je da o tome ne zna ništa, ni o događaju, ni o ubicama. Pa čovek ne zna ni ko je ministar policije u Sarajevu. Kaže fino, ljudi ja s tim nemam veze, niti znam ko su ubice“, rekao je Elezov advokat.

Kreho je rekao i da će ročište o određivanju pritvora njegovom branjeniku biti najverovatninje održano sutra.

Tužilaštvo BiH, najavilo je danas da će uputiti predlog Sudu u zakonskom roku. Elez je izručen BiH sinoć u 18.30 sati, a predat Tužilaštvu oko 18.50. Tužilaštvo ima rok od 24 sata za zadržavanje.

Kreho je rekao i da je Tužilaštvo BiH mislilo da se Elezu može suditi i za premet Lutka, što, kaže, nije tačno.

„Ministarka pravde Srbije u rešenju za izručenje jasno je napisala samo ‘za druga dela’, a to su ove nove okolnosti“, kaže Kreho.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.