U trendu

ALB: Baša kritikuje Ramu za tužbu protiv Haradinaja

TIRANA – Lider najveće opozicione stranke u Albaniji, Demokratske partije, Ljuljzim Baša oštro je kritikovao albanskog premijera Edija Ramu zbog tužbe protiv Ramuša Haradinaja i rekao da je reč o „pseudosudskom“ postupku koji je, smatra Baša, „nizak čin koji sramoti sve Albance, te kao takav zaslužuje legitimno odbacivanje i revolt“.

„Sramota je da se Ramuš Haradinaj nakon oslobađanja Kosova i nakon bitaka sa montiranim optužbama iz Beograda, suočava sa posledicama vandalizma Edija Rame. Ovaj nizak čin koji nas je osramotio zaslužuje legitimno odbacivanje i revolt protiv neuspešnog premijera i njegovog političkog i moralnog bankrota ispred Albanije i celog albanskog naroda“, napisao je Baša na svom fejsbuk nalogu.

Premijer Albanije Edi Rama je podneo tužbu protiv bivšeg premijera prištinskih institucija Ramuša Haradinaja za klevetu.

Rama je podneo tužbu pred Osnovnim sudom u Prištini.

On tuži Haradinaja zbog njegove izjave u kojoj Ramu optužuje da je sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednikom prištinskih institucija Hašimom Tačijem dogovarao razmenu teritorija između Srbije i Kosova.

Ramuš Haradinaj rekao je da će odgovoriti na poziv suda i dodao da je tužba neosnovana.

„Tužba albanskog premijera Rame je u celosti neosnovana i radi se za političku diverziju koju on pravi da bi izbegao odgovornost“, zaključio je Baša, a preneli su makedonski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar