U trendu

Albanska opozicija: Izbori kao rešenje političke krize

TIRANA – Albanska ujedinjena opozicija, iako se saglasila da sedne za zajednički sto sa vlastima povodom izborne reforme, smatra da „ne postoji saradnja sa vladom, te da su izbori jedino rešenje za prevazilaženje političke krize“.

Kako prenosi makedonska MIA, potpredsednik opozicionog Socijalističkog pokreta za integraciju i član Političkog saveta Albanije, koji bi do 15. marta trebalo da okonča izbornu refomu, Petrit Vasili, kaže da je sedenje za stolom sa vladajućom većinom samo deljenje odgovornosti.

Gostujući na albanskoj televiziji Ora njuz, Vasili je rekao da je opozicija ispunila glavni uslov nemačkog Bundestaga povezan sa evropskom integracijom te zemlje.

„Dali smo jasan odgovor, jednu važnu obavezu Bundestaga koja je povezana sa evropskim integracijama, gde je i opozicija imala prostor i odgovornost da pruža doprinos. Opozicija je predvodila rešavanje problema. Sa druge strane, vladajuća Socijalistička partija ima veliki zadatak da ispuni drugih osam uslova zbog kojih je Albanija blokirana“, naveo je Vasili i dodao da nema saradnje između vlasti i opozicije, nego samo deljenje odgovornosti.

Za Vasilija agenda opozicije se ne menja, te on smatra da su izbori jedino rešenje aktuelnog stanja u Albaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.