U trendu

Alijansa za Albance: Zatvori u MKD su sagrađeni za Albance

SKOPLJE – Makedonska opoziciona stranka Alijansa za Albance ocenila je danas da aktuelna vlada, koja omogućava bekstvo kriminalca osuđenog na 13 godina zatvora, ne može da zaštiti ničiju slobodu, jer, smatraju, kriminal i korupcija duboko su metastazirali u političkom mentalitetu svih vlasti.

„Jučerašnje bekstvo Nikole Vojminovskog i amnestija drugih osuđenika za događaje u Sobranju iz 27. aprila 2017. godine pokazuje da su zatvori sagrađeni samo za Albance, dok osuđeni Makedonci ili treba da pobegnu ili da se amnestiraju, jer takva je tradicija u pravosudnom sistemu Makedonije – jedan standard za Makedonce, a drugi za Albance“, tvrdi stranka čiji je lider Zijadin Sela.

Za Nikolom Vojminovski, koji je lane u julu prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Zijadina Sele, sinoć je raspisana međunarodna poternica nakon što ga policija nije našla u njegovoj kući, gde je u kućnom pritvoru čekao na izdržavanje zatvorske kazne.

Alijansa za Albance saopštva da upravo bekstvo Vojminovskog pokazuje da je „Makedonija postala zemlja čuda i da ovde ima svega osim pravde i vladavine prava“.

„Takva bekstva, koordinisana i podržana od strane vlade predvođene SDSM i DUI, uz pomoć makedonskog MUP-a i politizovanih sudova, nakon Zakona o amnestiji i bekstva bivšeg premijera Gruevskog, ubijaju poslednju nadu u Makedoniji da može da se povrati pravda i da se sankcioniše kriminal“, navela je ta opoziciona albanska stranka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.