U trendu

Ambasada: Onufrije ne predstavlja Pravoslavnu crkvu Ukrajine

PODGORICA – Ambasada Ukrajine u Podgorici saopštila je povodom dolaska u Crnu Goru mitropolita Kijevskog i sve Ukrajine Onufrija da on kao viši crkveni službenik ruske pravoslavne crkve nije opunomoćen da izažava stavove od strane većine pravoslavnih vernika Ukrajine, niti Pravoslavne crkve Ukrajine.

Mitropolit kijevski Onufrije, koji je u trodnevnoj poseti Crnoj Gori, večeras zajedno s mitropolitom Amfilohijom predvodi protestnu litiju u Podgorici.

„Jedini vladika autokefalne Ukrajinske pravoslavne crkve, mitropolit kijevski i čitave Ukrajine, koji ima potpuno kanonsko zajedništvo sa Njegovom svetošću, ekumenskim patrijarhom Vartolomejem na čelu mitropolitske crkve, blaženi je mitropolit Epifanij, koji ne namerava da poseti Crnu Goru“, rekli su iz Ambasade Ukrajine u Podgorici, prenosi RTCG.

U Ambasadi Ukrajine smatraju neprikladnim da predstavnik ruske pravoslavne crkve komentariše unutrašnja pitanja Crne Gore u ime Ukrajinaca, čime, kako se navodi, ugrožava postojeće prijateljske odnose između ukrajinskog i crnogorskog naroda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.