U trendu

Auto-kolone u CG, incident u Bijeloj, privedeno 7 osoba

PODGORICA – Takozvane patriotske auto-kolone i juče su održane širom Crne Gore, a u Bijeloj, kod Herceg Novog, došlo je do incidenta u kojem su učestvovali učesnici ovih kolona i grupa njihovih neistomišljenika.

Portal CdM navodi da im je u policiji nezvanično rečeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta „Marleen“, zbog čega je privedeno sedam osoba.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi tvrdi da je, kako navodi, „grupa velikosrpskih nacionalista nasrnula na učesnike čija je jedina krivica bila ispoljavanje ljubavi i patriotizma prema Crnoj Gori“ prilikom mirnog prolaska kolone.

Iz opštinskog odbora DPS Herceg Novi poručuju da očekuju brzu reakciju policije i nadležnog tužilaštva, kako bi se, kako navode, ovakvi događaji u budućnosti sprečili.

Auto-kolone pristalica predsednika Crne Gore Mila Đukanovića organizovane su u više crnogorskih opština kao, kako navodi RTCG, „vid otpora kršenju ljudskih prava“.

Podgoričani su se, kao i prethodnih nedelja, okupili kod grafita Krsta Zrnovog u naselju Zabjelo.

Grupa građana ranije je saopštila da će svake nedelje organizovati skupove u svim crnogorskim opštinama, poručujući da „slobodna i večna Crna Gora nikada neće nestati“.

U Nikšiću danas nije održana auto-kolona zbog smrti 19-ogodišnjeg M.C, koji je preminuo od posledica udesa na Kapinom polju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.