U trendu

Bahtijarević: Interes Hrvatske je da SRB postane članica EU

ZAGREB – Srbija treba da postane članica EU jer je to i u hrvatskom interesu, izjavio je danas Zoran Bhtijarević, dečji hirurg, dugogodišnji direktor Klinike za dečje bolesti u Zagrebu i dugogodišnji lekar hrvatske fudbalske reprezentacije.

Bahtijarević kaže da je ulazak Srbije u EU u hrvatskom interesu pre svega zbog migrantskog talasa.

„Velika nevolja nagoni ljude da napuste svoj dom i za takve ljude bih svakako našao mesta“, rekao je Bahtijarević gostujući u emisiji „Nedeljom u 2“, kod urednika Zorana Stankovića na HRT-u.

U interesu Hrvatske je, kazao je, da se granica EU pomeri na istok, a to će se postići ulaskom Srbije u članstvo Unije.

Bahtijarević, koji je odlučio da uđe u politiku i na listi je Amsterdamske koalicije za izbore za Evropski parlament, i višegodišnji je lekar hrvatske fudbalske reprezentacije.

Komentarišući pojavljivanje svojevremeno hrvatskog kantautora Markovića Perkovića Tompsona, koji na svojim nastupima veliča ustaštvo, Bahtijarević kaže da tom pevaču nije bilo mesto u autobusu sa hrvatskom reprezentaciom prilikom povratka sa svetskog prvenstva u fudbalu, gde su odneli titulu.

Dodao je i da ne zna ko je tompsona tada zvao da bude na autobusu, ali veruje da nije bila provokacija.

Objasnio je i da je političkom počeo da se bavi jer je, prema njegovim rečima, u Hrvatskoj percepcija politike loša, pa je, kako kaže, poželeo da napravi nešto.

Podržava Evropsku uniju i ističe da voli tu ideju koja ujedinjava.

Predstojeće izbore u EU smatra važnim, ali ističe i da Hrvatska još nije svesna toga šta je to što EU može da učini za tu zemlju.

Smatra i da su hrvatski parlamentarci u Briselu napravili dobre stvari koje, kako kaže, ne smeju da budu potcenjene.

(Tanjug)

Napišite komentar