U trendu

Beograđanka se doselila u Vukovar: „Svašta su mi pričali o ovom gradu, ali prijatno sam se iznenadila“

Na vukovarskom korzu, na kratkom potezu naišli smo na nekoliko zatvorenih lokala. Popularno šetalište Vukovaraca, koje se nalazi u pešačkoj zoni deluje poprilično otužno. Zatvoreni lokali, jedan kafić, prodavnica sa odećom, telekomunikacijske kompanije, banka i knjižara – to je sve što sadrži korzo.

U prodavnici sa odećom nismo videli nikoga od kupaca, ali smo zato videli nekoliko mušterija u knjižari. Ušli smo i naleteli na izrazito simpatičnu i nasmešenu prodavačicu koja je rado porazgovarala s nama dok je istovremeno kopirala mušterijama dokumente.

Zove se Tatjana Grgetić i u Vukovar se doselila iz Beograda pre pet godina. Pitali smo je kako to da je život u jednoj metropoli zamenila malim gradićem. „Zbog ljubavi“, odgovara nam ona uz smešak. Njen je suprug Vukovarac i ona se zbog njega doselila u ovaj grad, u kom je, kaže, jako srećna i zadovoljna.

Papirnate zene (koje rade) zele svim svojim cenjenim kupcima i prijateljima sretnu Novu godinu 🙂 Minja Dujković

Gepostet von Tatjana Grgetić am Freitag, 30. Dezember 2016

„Vukovar je divan grad. Divni su ljudi. Pre pet godina sam se doselila i, otkako sam došla ovde, vidim koliko je grad napredovao. Puno toga se napravilo u zadnjih par godina. Centar je kompletno sređen, ima puno sadržaja u gradu. Ono što me veseli je da se uvelo dosta kulturnog sadržaja. Imamo Vukovarski filmski festival, tu je i gradski muzej pa Muzej vučedolske kulture. Otvoren je i veliki olimpijski bazen za koji kažu da je najlepši u zemlji“, rekla je Tatjana.

Kako je njen suprug vlasnik knjižare, tako i ona radi u njoj i srećna je.

„Jako sam zadovoljna. Svašta su mi pričali o Vukovaru, ali kad sam došla da živim ovde, jako sam se prijatno iznenadila. Ljudi su zaista fini, dragi i kulturni. Žele bolje da žive. Sviđa mi se život ovde, bez obzira na to šta neki pričaju. U Vukovaru se nalazi jedno ostrvo Ada sa restoranom i kafićem i tamo je jako lepo. Na tom ostrvcetu se leti prikazuju i filmovi, što je posebno lepa atmosfera. Ono što je grad, čini mi se, dosta podiglo je kad se pre četiri godine otvorio tržni centar sa bioskopom. Uz to Vukovar ima i fakultet pa ima i dosta studenata. Ono što mogu da zaključim je da u tako malom gradu ima stvarno jako puno sadržaja“, rekla je Tatjana Grgetić.

Pitali smo nedostaje li joj život u velikom gradu, na šta je odmahnula rukom i rekla kako ovde ima sve što treba i da nema razloga za nezadovoljstvo.

(Martina Pauček Šljivak, Index)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar