U trendu

BiH: Uhapšen bivši pripadnik Vojske RS, osumnjičen za silovanje

BANJALUKA – Pripadnici Granične policije BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na graničnom prelazu Karakaj Milenka Gojgolovića, osumnjičenog za ratni zločin počinjen 1992. na području Vlasenice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenosi RTRS.

„Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je u svojstvu pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) u leto 1992. u logoru Sušica, gde su nezakonito bili zatvoreni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja“, navedeno je u saopštenju.

Navodi se da je Gojgolović duži period boravio u inostranstvu i bio nedostupan pravosuđu BiH, a da je lociran i uhapšen prilikom dolaska u BiH, nakon čega je predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i uputiti predlog za određivanje pritvora.

U saopštenju se navodi da je ovaj predmet značajan u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja u BiH.

Iz Tužilaštva BiH navode da, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, intenzivno rade na pronalasku i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze izvan BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.