U trendu

Budvanski vatrogasci ostali bez milion evra

PODGORICA – Podgorički Viši sud ukinuo je presudu Osnovnog suda u Herceg Novom, po kojoj je opština Budva trebalo da isplati milion evra odštete za 50 budvanskih vatrogasaca zbog neusaglašenosti koeficijenata na zarade od pre deset godina, kao i po osnovu manje obračunate plate za period od 2013. do 2016. godine.

Hercegnovski sud je u dva navrata donosio presudu kojom je prihvatio zahteve budvanskih vatrogasaca, da bi takve presude ukidao Viši sud nakon što se opština žalila.

To je Viši sud i sada učinio, pa je prihvatio žalbu opštine Budva koja je tražila da se tužbeni zahtev vatrogasaca odbije kao neosnovan.

Ispitujući presudu osnovnog suda u Herceg Novo Viši sud je našao da je žalba opštine Budva osnovana „s obzirom na to da je prvostepena presuda zasnovana na bitnim povredama odredaba parnicnog postupka, Zakona o parničnom postupku i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“.

Budvanski vatrogasci, odnosno zaposleni u opštinskoj Službi za zaštitu i spasavanje, presavili su tabak kako bi dokazali da ih je opština iz čijeg budžeta primaju zarade oštetila, kršeći važeće zakone, prenose Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.