U trendu

Čarmak tvrdi da mu je policija zabranila da peške uđe u CT

PODGORICA – Advokat iz Bara Božidar Čarmak izjavio je da mu je policija zabranila da peške u Cetinje, odakle se uputio iz pravca Bara noseći krst.

„Policija je ostala pri stavu da ne treba da nastavim put, jer, kako sam ja njih shvatio, ne žele da imaju kasnije problem s licima koja su po njihovim saznanjima planirala da spreče moj dolazak na Cetinje“, rekao je Čarmak, prenose podgoričke Vijesti.

On je, kako je naveo, planirao da danas u 9.00 prisustvuje u Cetinjskom manastiru prazniku „Nedelja pravoslavlja“.

„Nakon što sam u crkvi Svetog Nikole u Starom Baru uzeo jedan krst koji sam 2007. lično doneo iz Jerusalima i krenuo peške u pravcu Cetinja, u znak protesta zato što je ove godine prvi put zabranjena tradicionalna litija na Cetinju na ovaj dan“, naveo je Čarmak.

On je dodao da na putu od Bara do mesta Brajići, iznad Budve, nije imao problema sa vozačima i građanima koje je sretao.

Čarmak je naveo da je u Brajićima zaustavljen i da mu je policija objasnila da bi, ako nastavi put prema Cetinju, bila ugrožena njegova lična bezbednost, kao i da je predlagao da put nastavi vozilom policije ili sveštenika Jovana Plamenca koji je u međuvremenu došao, ali da policija to nije prihvatila.

Čarmak je naglasio da mu je, uprkos insistiranju da nastavi put, policijski službenik usmeno saopštio da je pozvan da u Centru bezbednosti Bar da izjavu i da je ta „izjava neodložna“.

Čarmak je ocenio da su mu uskraćena verska i moralna prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar