U trendu

Čekić: Moja porodica nije socijani slučaj

BANJALUKA – Radovan Čekić, otac devojčice Biljane, koju je svet upoznao po ulozi Dare iz filma „Dara iz Jasenovca“ izjavio je da njegova porodica nije socijalni slučaj kako njega i njegovu porodicu predstavljaju pojedini mediji u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i da nikada nije tražio pomoć od bilo koga.

„Novinari nas obilaze i svako piše nešto svoje, a istina je da nikada nisam tražio ništa od bilo koga, nikakvu pomoć, niti sam socijalni slučaj kao što je to sada prikazano. Borim se kao svaka druga porodica i ne trebaju nam kule i gradovi“, rekao je Čekić u izjavi za Srnu.

Ne želi, ističe, da se takva slika širi dalje i dodaje da je materijalnu i moralnu podršku već dobio od srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Ispričao je da je sa ćerkom Biljanom bio kod Đika koji ih je, kako kaže, ugostio na najlepši način i pružio svaku pomoć, i materijalnu i moralnu.

„Tad nam je rečeno da su nam njegova i vrata institucija Republike Srpske uvek otvorena vrata i hvala im na tome“, rekao je Čekić.

Biljanin otac je naveo da je zaposlen, radi i bori se da sa svojom porodicom živi neki skroman život, onoliko koliko se može.

„Imao sam nekih problema o kojima sam pričao gospodinu Dodiku i koji su rešeni. Rečeno nam je da se obratimo šta god je potrebno, da su nam na raspolaganju. Ono što mi je posebno drago jeste da će Bilja dobiti mesečnu stipendiju i trebalo bi da se narednih dana sastanem sa srpskim članom Predsedništva i razgovaramo u vezi toga“, rekao je Čekić.

Radovan je poručio da ne želi da se nekim izmišljenim pričama skreće pažnja sa odlične uloge koju je Biljana odigrala u filmu „Dara iz Jasenovca“.

„Neka se istina prenese onakva kakva jeste. Molim sve da budu objektivni, jer sam i ja svima izašao u susret i to ću raditi i dalje“, rekao je Čekić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.