U trendu

CG objavila javni poziv za dodelu koncesije za Aerodrome

PODGORICA – Crnogorsko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodelu koncesije za Aerodrome Crne Gore.

Ministar saobraćaja Osman Nurković rekao je za TVCG da je interesovanje inostranih kompanija veliko, te da je obaveza ponuđača da avansno uplati najmanje 100 miliona evra i da tokom trajanja koncesije, odnosno u narednih 30 godina državi uplaćuje najmanje 10 odsto godišnjeg prihoda Aerodroma.

Očekivani obim investicija je najmanje 80 miliona u prve tri godine i, kako dodaje Nurković, najmanje 200 miliona evra tokom ukupnog trajanja investicije, prenosi portal Cdm.me.

Pretkfalifikaciona faza trajaće 45 dana nakon čega se očekuje i tenderska procedura. Javni poziv objavljen je i u britanskom ekonomskom listu Fajnenšel Tajme.

U pozivu se navodi da je namera da se kroz dodelu koncesije obezbedi neophodna valorizacija Aerodroma Crne Gore na dugoročan i održiv način koji će biti u interesu zemlje i njenog daljeg ekonomskog razvoja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.