U trendu

Čović: HDZ prekinuo saradnju sa SDA zbog nepoverenja

SARAJEVO – Predsednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je danas da je njegova stranka definitivno odbacila mogućnost nastavka koalicije sa Strankom demokratske akcije (SDA) zbog „dubokog nepoverenja koje je nastalo u proteklom četvorogodisnjem periodu“.

„Videli smo u poslednje vreme da je potpuno nestalo poverenje između dva politička bloka i partnera koji su činili vlast u prošlom sazivu i na nivou Saveta ministara BiH i Federacije BiH“, rekao je Čović za sarajevski „Dnevni avaz“.

Čović bi svojim potpisom u petak trebalo i formalno da označi prihvatanje saradnje u novoj koaliciji u kojoj će biti osam stranaka bošnjačke i građanske orijentacije a okosnica su joj SDP BiH, Narod i pravda (NiP) i Naša stranka, prenosi HINA.
Partneri HDZ-a u protekle četiri godine na nivou države bile su SDA i Demokratski front (DF) Željka Komšića, dok je na nivou federacije tu koaliciju činio i Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, stranka koja je na izborima 2. oktobra ostala bez izabranih kandidata na svim bitnijim nivoima vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar