U trendu

Crna Gora otvara granice za građane ove dve države, ne i za Srbe

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na „zelenu listu“ država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana.

​Iz vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, „po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)