U trendu

Crna Gora: Srbin oslobođen optužbi za pokušaj terorizma

PODGORICA – Srpski državljanin Miloš Jovanović, jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine, zvanično je slobodan građanin, pošto je Viši sud u Podgorici doneo presudu kojom se odbija optužba protiv njega za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako navodi podgoirčki „Dan“, tu presudu je u Višem sudu u Podgorici u septembru izrekla sudija Suzana Mugoša.

Prethodno je Specijalno tužilaštvo, nakon skoro tri godine trajanja procesa, u završnoj reči odustalo od krivičnog gonjenja Jovanovića iz Smedereva, inače jedinog koji je svojevremeno priznao učešće u navodnom pokušaju državnog udara u oktobru 2016. godine.

Portparol Višeg suda Aida Muzurović potvrdila je ovu informaciju i objasnila da je Viši sud doneo takvu odluku nakon što je tužilaštvo na glavnom pretresu u završnoj reči odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Jovanovića, prenosi RTCG.

Jovanović je u septembru 2017. godine, nakon što je u sudnici izneo odbranu, pobegao iz Crne Gore, pa je za njim bila raspisana poternica i doneta je odluka da mu bude suđeno u zasebnom postupku.

On je, kao i svedok saradnik u tom predmetu Saša Sinđelić, tvrdio da ga je Specijalno tužilaštvo pretnjama nateralo da prizna krivicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.