U trendu

Crnadak: Korišćenje nediplomatskih reči neprihvatljivo

SARAJEVO – Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je danas je neprihvatljiva izjava Bedžeta Pacolija o šefu diplomatije Srbije Ivici Dačiću.

„Vređanje kolega ministara, te korišćenje nediplomatskih i neprimerenih reči je neprihvatljivo i predstavlja prepreku za razvoj dobrih odnosa u regionu“, istakao je u izjavi Crnadak, prenela je Fena.

Problemi u regionu mogu se rešavati isključivo gledajući u budućnost i tako što ćemo tragati za rešenjima koja su rezultat kompromisa, te je zbog toga ostrašćenost i recikliranje tema iz prošlosti nepotrebno i štetno, navodi se u izjavi šefa diplomatije BiH.

Svi u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, istakao je u izjavi Crnadak, iskreno žele da Beograd i Priština postignu dogovor koji bi doprineo dugotrajnoj stabilnosti celog regiona i zbog toga se nadamo da će u budućnosti retorika koju koriste najviši funkcioneri biti pomirljiva, te da će dovesti do rešenja, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Minsitarstva spoljnih poslova BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.