Desničari ponovo palili Novosti u centru Zagreba

Desetak pripadnika desničarske, vanparlamentarne Autohtone-hrvatske stranke prava (A-HSP) protestovalo je danas ispred centrale Srpskog narodnog veća (SNV) u Zagrebu i redakcije Novosti gde su ponovo spalili primerke tog nedeljnika čiji je izdavač SNV.

Novosti su na svom portalu objavile da su zapaljena dva primerka lista preko čijih naslovnica su bili zalepljeni naslovi „Idi bre pa se leči“ i  „Lepo gore lepe novine“. Sličan skup održan je i pre desetak dana.

Protest je obezbedjivala policija, snimala ga je kamerom, ali nije preduzimala akcije prema okupljenima. Jednog muškarca koji je vikao u znak protesta protiv skupa desničara, policija je udajila na poziv predsednika A-HSP Dražena Keleminca.

Po primerak novina zapalili su Keleminac i muškarac koji se predstavio kao Nikola Krklješ, predstavnik srpske nacionalne manjine, koji je rekao da se protivi politici predsednika SNV Milorada Pupovca i da je zato došao da podrži skup A-HSP.

Keleminec je novinarima rekao da je proteklih dana bio na informativnom razgovoru zbog skupa koji  je ispred centrale SNV održan pre desetak dana i na kojem je takodje zapaljen primerak Novosti. On je ocenio da mu ne mogu ništa, jer je, kako je rekao, novine palio u kanti, a ne na javnoj površini.

Keleminec je takodje rekao da je podneo krivičnu prijavu protiv Milorada Pupovca zbog „podsticanja na terorizam i širenja rasne i nacionalno etničke mržnje“. Povod za to našao je u nekim tekstovima koji su objavljeni u Novosti, čiji je izdavač SNV.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    Pa… Ja cele zime palim i Novosti i Informer i Kurir… Zar je to zabranjeno?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike