U trendu

Devojčica teško povređena prilikom sankanja na Bjelašnici

SARAJEVO – Devetogodišnja devojčica danas je teško povređena na Bjelašnici, kada je tokom sankanja pala i udarila glavom u kamen posle čega je izgubila svest.

Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu, gde su joj konstatovane teže povrede.

Kako su za portal Klix rekli očevici, na mestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika preduzeća „ZOI ’84“, a na vozilo hitne pomoći se takođe čekalo oko pola sata, jer je dolazilo iz centra Sarajeva.

Kako je potvrdio direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, devojčica je zadobila frakturu lobanje i imala je krvarenje iz ušiju.

„Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organizuju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći, što je samo po sebi protivzakonito. Na Bjelašnici nisu obezbedili vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora“, kazao je Zalihić.

Prema najnovijim informacijama, stanje devojčiće je stabilno.

Ubrzo se oglasilo i preduzeće „ZOI’84“ koje je u saopštenju navelo da zimska sezona na Bjelašnici još nije zvanično otvorena, a da su na stazama postavljeni znakovi upozorenja da ih građani koriste na sopstvenu odgovornost.

„Zvanično otvaranje zimske sezone najavljeno je za 15. decembar i od tog dana ‘ZOI’84’ je obavezan da obezbjedi hitnu medicinsku pomoć, gorsku službu spašavanja i prisustvo policije“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Dodaju da oni nisu organizatori nijednog današnjeg događaja i da se danas na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking.

„Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrieđenoj devojčici želimo brz i uspešan oporavak“, saopštili su iz „ZOI’84“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.