Dodik: Na pet najbitnijih mesta u OSBiH, nijedan Srbin

BANJALUKA – Predsednic Republike Srpske i predsedavajući Predsedništva BiH, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, prisustvovli su danas božićnom prijemu u kasarni „Kozara“ u Banjaluci, u orgnizaciji Komande Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

Dodik je u svom obraćanju izrazio nezadovoljstvo položajem srpskog naroda u Oružanim snagama BiH, preneo je RTRS.

„Da li Oružane snage pripadaju srpskom narodu, da li narod tako oseća? Mnogo je pitanja. Važno je da pokušamo da izgradimo partnerstvo i očuvamo mir. Sloboda i sigurnost srpskog naroda mora da bude cilj“, naveo je Dodik.

Poručio je da će se 9. januar i dalje slaviti kao Dan državnosti Republike Srpske.

„Mi smo za mir i poštovanje. Na Dan Republike nije bilo nijedne reči mržnje, mržnja je išla ka nama, a ne od nas. Boriću se za vašu poziciju, od pet najbitnijih funkcija u Oružanim snagama nema nijednog Srbina“, rekao je Dodik.

Predsednica Cvijanović je poručila da su mir i stabilnost Srpske osnovni zadaci.

„Želimo da se očuvaju institucije Srpske, da ih niko ne napada ili urušava. Ponosna sam što je na dostojanstven način proslavljen Dan Republike“, navela je Cvijanovićeva.

Prijemu u kasarni „Kozara“ prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Boris Jerinić, koji je domaćin.

Među zvanicama su predstavnici MUP-a i drugih institucija Republike Srpske, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, zajedničkih institucija BiH, kao i mirovnih snaga i diplomatskog kora u BiH, kao I ličnosti iz javnog života Republike Srpske i BiH.

Prethodno je episkop bihaćko-petrovački Sergije u vojnoj kapeli Svetih mučenika jasenovačkih služio Svetu arhijerejsku liturgiju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike