U trendu

DPS: Krivokapić potvrdio da je bio glasač i član DPS-a

PODGORICA – Najuticajnija opoziciona stranka DPS oštro je danas kritikovala izjave premijera Zdravka Krivokapića beogradskom nedeljniku NIN i konstatovala da je istovremeno potvrdio ranije izrečene sumnje da je, pre nego što je postao nosilac liste na izborima, „bio glasač i član te stranke“.

Portparol DPS -a Miloš Nikolić saopštio je danas da je politika te stanke bila nediskriminatorska „uz pošten odnos prema svima bez obzira ko je pripadao kojoj političkoj partiji“.

Krivokapić je u intervjuu za srpski medij kazao da “niko ko se nije bavio privatnim biznisom nije mogao ništa u Crnoj Gori bez DPS-a”.

“Pri tom ne mislim na članstvo ili glasačko telo DPS. Govorim o najobičnijem papiru koji vam potreban na šalteru na kome je radio neko iz DPS, a o kojem je odlučivao opet neko iz DPS”, kazao je Krivokapić.

Ako su ove izjave Krivokapića tačne, kaže Nikolić, postavlja se pitanje na koji način onda njegova svastika Jadranka Vuković već decenijama uspešno vodi apoteke Holos u kojima je zaposlen i Krivokapićev sin.

Sve što je Krivokapić naveo, tvrdi Nikolić, je notorna neistina, poput onih da su prethodne vlade krive što Crna Gora nije u EU ili da su uzimale kredite isključivo za zaduživanje.

“Krivokapić, sada već kao premijer, ima obavezu da se ne bavi populizmom nego iznosi istinu pred građanima sviđala se ona njemu ili ne. Ipak, šta možemo očekivati od čoveka koji kaže da je proglašavanje Vladimira Božovića za personu non grata bila pakost odlažećeg režima, a ne ispravan odnos prema stranom diplomati koji je u kontinuitetu kršio Bečku konvecniju, ili od premijera koji kaže da je Crna Gora manja od Novog Beograda”, naveo je Nikolić, koji je i poslanik u parlamentu, preneo je podgorički portal CdM.

Nikolić je naveo i da veliku istoriju Crne Gore i veliki crnogorski narod ne mogu uniziti „ni slučajni prolaznici na čelu njene vlade kao što je Zdravko Krivokapić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.