U trendu

Đukanoviću za sve krivi Beograd i Vučić

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Dukanović izjavio je da ne može precizno da kaže zašto je izborni rezultat takav kakav je nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji, ali je istovremeno optužio predsednika Aleksandra Vučiha za, kako je rekao, jaku medijsko političku agresiju Beograda, jer je, poručuje, srpski predsednik davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori.

„Verujem da primećujete da od decembra, od usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, imamo jaku agresiju medijsko političku iz Beograda prema Crnoj Gori“, rekao je sinoć Đukanović u intervju za NEWSMAX ADRIA.

Brnabić:Đukanović zarobljen u 90-tim,Srbija mu izgovor…

BEOGRAD – Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori, poručila je predsednica vlade Ana Brnabić u odgovor na ocene koje je izneo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, za koje Brnabić kaže da su političke fraze o navodnoj ugroženosti Crne Gore, kojom se Đukanović izgovara, umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana.

„Kao predsednica Vlade Republike Srbije osećam obavezu da reagujem na stavove koje je o Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću izneo predsednik Crne Gore i DPS-a, jer je u pitanju pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke“, ističe Brnabić u saopštenju koje je objavljeno sinoć.

Dačić:Srbija se nikada nije mešala u unutrašnja pitanja CG

Za razliku od Rame, Haradinaja i drugih albanskih političara, kao i muslimanskih lidera, Srbija, pa ni njen predsednik Aleksandar Vučić, nijednom se nisu mešali u unutrašnja pitanja Crne Gore, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom optužbi koje je predsednik Crne Gore Milo Đukanović izneo na račun srpskog predsednika i Srbije.

„Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju, već Rama i ostali, a to onda, po Milu Đukanovicu, nije mešanje u unutrasnje stvari. Srbiju pitanje vlasti u Crnoj Gori ne interesuje, interesuju nas samo prava i slobode srpskog naroda koga u Crnoj Gori ima oko 29 odsto, kao i polozaj Srpske pravoslavne crkve, čija imovina i svetinje su bili meta napada crnogorske vlasti“, rekao je sinoć Dačić za Tanjug.

Selaković:Đukanović uvek krivca vidi spolja, nikada u sebi

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u toku samo jedne emisije više puta napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića nego što je on njega pomenuo u prethodnih osam godina, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

„To samo govori o besu i o starom maniru da Đukanović uvek krivca traži u drugome, uvek uzrok i neprijatelja traži i vidi spolja, a nikada ni krivicu ni uzrok ne vidi u sebi“, rekao je sinoć Selaković za Tanjug.

Mihajlović:Opasne izjave Đukanovića,crta Vučiću metu na čelu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su optužbe predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da ga je sa vlasti srušio jedan čovek, optužujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mešanje u izbore u Crnoj Gori, veoma opasne jer predstavljaju crtanje mete na čelu predsednika Srbije.

„Ako je neko u regionu svojom uzdržanošću i odgovornim ponašanjem radio na tome da se sačuva stabilnost regiona, ako se neko nije mešao u unutrašnje stvari svojih suseda, a da je istovremeno tražio puteve da se kao region bolje povežemo i da budemo primer drugima kad je reč o poštovanju prava nacinalnih manjina, onda su to Srbija i Aleksandar Vučić. Nažalost, vidimo da se neki drugi ne ponašaju na isti način, već da im Srbija i srpski narod služe kao izgovor za sopstvene neuspehe“, kaže Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.