U trendu

Dva Brenina koncerta u Zagrebu, 14. i 15. decembra

SPLIT – Fahreta Jahić Živojinović, alias Lepa Brena (59), koja je prošle godine koncertom u beogradskoj Areni proslavila 35 godina karijere, održaće dva koncerta u Zagrebu – 14. i 15. decembra.

U opširnom intervjuu uoči tih koncearata Brena kaže da joj je jedan od najtežih perioda kada se raspala bivša Jugoslavija, a na konstataciju da i danas mnogi sa setom slušaju njen istoimeni hit, ona odgovara da je većina ljudi na Balkanu nostalgična.

„Kada govorim o Jugoslaviji ne govorim ni o kakvoj političkoj tvorevini, pevala sam o njoj kao zemlji u kojoj živimo“, rekla je Brena za splitsku Slobodnu Dalmaciju.

Primetila je da što više vremena prolazi, misli da je publika koja dolazi na njene koncerte nostalgična u smislu dobrosusedskih odnosa i komunikacije jer smo, kako je kazala, geografski, kulturološki pa i ekonomski usmereni jedni na druge.

„Kada pevam ‘Jugoslovenku’ pomislim na sve ljude koji žive na Balkanu, to je pesma posvećena prijateljstvu između naroda, nezavisno koje su religije, boje kože i pola“, rekla je.

Ako se jedna Evropa udružila, zbližila i napravila ekonomsku strategiju opstanka, Brena misli da se to treba dogoditi i na prostoru koji se nekad zvao Jugoslavija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.