U trendu

Džaferović o formiranju rezervnog sastava policije RS

SARAJEVO – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) danas je u Sarajevu izjavio da je usvajanje Nacrta zakona u Skupštini RS-a, kojim se predviđa formiranje rezervnog sastava policije, stvar koja ide u smeru destabilizacije.

„To nije dobro. Ja ih pozivam da to ne rade, jer ako to urade onda će to sigurno uraditi i Federacija BiH i kantoni u FBiH, jer drugog izlaza i izbora nemaju. To mora da bude ta vrsta odgovora. Onda će krenuti jedna trka koja nam je nepotrebna i otići ćemo ponovo u pogrešnom smeru“, smatra Džaferović.

On napominje da će za to vreme ljudi odlaziti iz BiH, dodatno će se ulivati nepoverenje u sistem u državi u kojoj žive, prenela je Fena.

Prema njegovim rečima, toga moraju biti svesni političari koji daju remetilačke izjave i političari koji preduzimaju remetilačke poteze.

„Konstruktvina atmosfera i rad za opšte dobro, za svakog čoveka, istina, pravda, borba protiv korupcije, integracije – evropske, atlanske, to je ono što je potrebno u ovom trentuku Bosni i Hercegovini“, smatra Džaferović.

On se nada da će na kraju ipak prevladati razum „i da ćemo iz ove situacije izaći na najbolji mogući način i za ljude koji žive u ovoj zemlji i za ovu zemlju“.

Na novinarsko pitanje da li je formiranje rezervnog sastava policije RS-a, na neki način, dizanje nacionalnih tenzija, Džaferović je odgovorio da ne zna šta je, te da se boji „da to nije nešto ozbiljnije“ i da zato ovako reaguje.

„To treba zaustaviti odmah. To jeste i dizanje nacionalnih tenzija, ali to može da bude pretnja stabilnosti ovoj zemlji. To ne treba nikome, ni onima koji to preduzimaju, koji to rade“, smatra Džaferović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar