U trendu

Glavaš falsifikatima optužio Kraljevića za agresiju na HR

ZAGREB – Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu utvrdilo je da je Branimir Glavaš falsifikovanim dokumentima prozvao zamenika županijskog državnog tužioca u Osijeku Miroslava Kraljevića da je učestvovao u, kako se navodi, agresiju na Hrvatsku.

Opstinsko državno tužilaštvo u Zagrebu je, povodom izjava i objava u medijima vezano za istuanje poslanika u Hrvatskom saboru u odnosu na zamenika županijskog državnog tužioca u Županijskom državnom tužilaštvu u Osijeku s početka marta prošle godine, iz prikupljenih podataka i relevantne dokumentacije utvrdilo kako je reč o falsfikovanim dokumentima, navodi se u saopštenju.

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu pribavilo je relevantne podatke putem Interpola i, budući da je utvrđeno da se radi o falsfikatima, zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od Srbije i sprovodi dalje istrage s ciljem pronalaska počinilaca krivičnog dela falsifikovanja.

U martu prošle godine, naime, Glavaš je tokom rasprave u saboru rekao:

„Ako danas u Osijeku, kao zamenik županijskog državnog tužilaštva, u odeljenju za ratne zločine radi osoba koja je aktivno učestvovala u agresorskoj vojsci i napadao istok Hrvatske…“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar