najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Građani su pametniji od svojih lidera, rata neće biti

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da rata neće biti jer su građani pametniji od svojih lidera koje biraju, prenose mediji u regionu.

On je gostujući u emisiji Presing na TV N1 istakao da nije referendum spasao politički život Milorada Dodika, već to što se Bakir Izetbegović žalio Ustavnom sudu.

Dodao je i da se Zakon o obeležavanju Dana Republike Srpske mogao promeniti i bez referenduma, kao i da će se u Republici Srpskoj doneti zakon o svečanoj pesmi “Bože pravde” i simbolima Nemanjića.

„To ga je ojačalo i vratilo u život i potpuno skrenulo sa teme lošeg ekonomskog stanja. Ako kome treba da sagne glavu, to je gospodin Izetbegović. Svojim potezom je vratio Dodika, nadam se privremeno. Sve je počelo apelacijom, načinom na koji je rađen popis, napadom u Srebrenici. Svi ti potezi su išli u korist Dodiku“, kazao je Ivanić.

Dodao je da jedna odluka ne može poremetiti ustavni poredak BiH.

„Da li mislite da bi zbog jedne političke odluke o nazivu jednog datuma neko rušio ustavni sistem BiH? Oni koji misle da krivičnim prijavama jačaju BiH, neodoljivo me podsećaju na period pred raspad Jugoslavije. Oni koji misle da će time učvrstiti BiH samo nek nastave, ali će je tako samo udaljavati… Zakon će biti promijenjen i deveti januar će biti praznik, zvat će se drukčije, nebitno kako. I šta je tu problem“, pita Ivanić.

Govoreći o referendumu o nezavisnosti RS, rekao je da neće biti održan ni 2017. ni 2018. godine jer „nisu stečene političke okolnosti“.

Jedno od glavnih pitanja zbog sve učestalijih pretnji i upozorenja sa svih strana je, rat.

„Neće biti rata, pre svega jer su građani mnogo pametniji nego lideri koje biraju. Rat građanima ne odgovara, a liderima možda. Nijedan lider u ratu nije stradao, stradaju obični ljudi. Rata neće biti, za to nema potrebe. BiH je korektno uređena zemlja i počela je lepo da napreduje u poslednjih godinu i po dana. Građani ne žele rat, naravno da ima ludaka i ekstrema na obe strane. Zabranom referenduma je doliven kerozin na vatru“, rekao je Ivanić.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike