Han liderima BiH poručio da nastave dijalog

SARAJEVO – Komesar Evropske unije za proširenje Johanes Han poručio je danas politički liderima da nastave sa dijalogom bez daljnjeg odlaganja.

„Formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini od suštinske je važnosti za proces evropskih integracija. U tom kontekstu, angažovao sam se sa Predsedništvom BiH da ohrabrim političko vođstvo da sprovedu sporazum od 5. avgusta. Od njih očekujem da preuzmu odgovornost i nastave sa dijalogom u cilju imenovanja Saveta ministara, bez daljnjeg odlaganja, skoro godinu dana nakon održavanja izbora“, rekao je Han, prenosi Klix.

On je istakao da je to neophodno kako bi se krenulo dalje nakon Mišljenja Evropske komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU.

„Ne postoji kredibilna alternativa EU perspektivi Bosne i Hercegovine. Trenutni zastoj podriva opravdana očekivanja građana Bosne i Hercegovine za prosperitetnu budućnost u svojoj zemlji“, rekao je Han.

Danas je istekao rok od mesec dana da se formira vlast u BiH, a na osnovu soporazuma koji su 5. avgusta potpisala tri člana Predsedništva BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.