U trendu

Hranj:Vojska spremna da nastavi potragu za platformom

ZAGREB – Načelnik Glavnog štaba Hrvatske vojske admiral Robert Hranj rekao je danas da se u potragu za Ininom naftnom platformom Ivanom D odmah uključio avion, koji zbog lošeg vremena nije ništa otkrio, ali vojska je, dodao je, spremna za nastavak potrage po pozivu.

Hranj je rekao da se jedan avion odmah juče uključio u potragu za platformom Ine, ali zbog lošeg vremena, na traženoj lokaciji nije ništa otkriveno, a nije uočeno ni moguće zagađenje.

„Vreme je bilo izuzetno loše, velika je depresija i ciklon koja je došla od Italije, što je uzrokovalo snažne vetrove, pljuskove i ogromne talase, pa je pristup tom području bio moguć jedino iz vazduha, ali nije ništa otkriveno“, naeo je.

Za danas, dodao je, nisu planirani novi letovi, ali su Oružane snage spremne za novo delovanje po pozivu, rekao je Hranj.

Rekao je i da su za akciju spremna i plovila.

„Budući da nema ugroženih ljudskih života jer platforma nije imala posadu, u skladu s tim ćemo regulisati i angažovanje naših snaga. Svi smo spremni, ali još nema takvog zahteva za intervenciju“, rekao je admiral Hranj u Petrinji, prenela je zagrebačka N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.